Achtergrond

Niels, Mari, Nanko, Parijs
Parijs, de stad waar iedereen geweest moet zijn, de stad waar dromen beginnen. De stad waar romantiek te vinden is, maar ook de stad van de trappen, de kapotte liften en het uiterlijk vertoon.

Rue Des Invalides vertelt het verhaal van een jongen in een rolstoel, op zoek naar romantiek in Parijs. Het bezoek aan de stad van de liefde valt echter tegen.

De thematiek van de film ligt verscholen in de vraag waarin beperkingen zitten: liggen deze bij de gehandicapte zelf, of zitten de beperkingen in de mensen die met de gehandicapte om (moeten) gaan? Deze vraag is het basiselement voor deze zwarte komedie die zowel hilarisch is, als pijnlijk herkenbaar.

Filmmaker Mari Sanders kwam op het idee voor deze film door zijn eigen dagelijkse ervaringen en de reis die hij in een rolstoel door Europa maakte. Met deze film studeren hij en producent Jasper Knol af aan de richting Audiovisuele Vormgeving van het AKV St. Joost te Breda. Voor en tijdens zijn studie heeft Mari al meerdere fictieprojecten geschreven en geregisseerd. Hij heeft zich ontwikkeld in zwartkomische en absurde films, geïnspireerd op menselijke tekortkomingen. Jasper Knol ontwikkelde zich tijdens de opleiding als producent van een breed scala aan projecten.

Voor deze film heeft Mari Sanders de vanuit zijn eigen handicap gemaakte observaties als uitgangspunt genomen. De film gaat dan ook niet zozeer over het fysiek overwinnen van de handicap, maar meer over de ontwikkeling die de gehandicapte doormaakt ten opzichte van de mensen om hem heen. Met daarbij alle hilariteit die dat met zich meebrengt.

De film zal op internationale festivals vertoond worden en duurt ongeveer 21 minuten. De hoofdrol wordt gespeeld door Niels Gomperts (Pinoza, Lena) Met in de bijrollen: nemen Martin Simek, Remco Koning, Floor Paul en Paul Laszlo, Steye van Dam en Sophy Ribrault.
De camera was in handen van Nanko Goeting en de muziek is gecomponeerd door Ralph Timmermans.